Access Consciousness® tools  (gereedschappen) 

1:  Leef vanuit een vraag en niet vanuit een conclusie of oordeel.

 Als je leeft vanuit vragen is alles mogelijk.

Hieronder staat een aantal vragen die je kunt stellen bij alle situaties waar je je in kan bevinden. Of het nu een goede situatie is of een nare situatie.

  • Wat is er nog meer mogelijk?
  • Hoe wordt het nog beter dan dit?
  • Wat kan ik bijdragen hier?
  • Welke keuzes heb ik hier?
  • Hoe kan ik dit veranderen?
  • Wat is er goed aan dit/mij… wat ik nu nog niet begrijp ?
  • Wat is er voor nodig om dit te veranderen?

2:  Een leugen voelt 'zwaar' en de (jouw) waarheid voelt 'licht'

Als iemand je iets vertelt wat voor deze persoon waarheid is kan je binnen in jouzelf voelen of het "goed voelt' of niet. Als het niet jouw waarheid is dan voelt het 'zwaar' als het wel klopt met jou dan voelt het 'licht'. Bijvoorbeeld: Als iemand je een voorstel doet waar deze persoon helemaal enthousiast over is, dan kan het voor jou echt 'zwaar' voelen. Dan is dit voorstel niet het juiste voor jou.

3:  Bedenk bij alles wat een ander zegt of doet dat dit een interessant gezichtspunt is.

Als je je realiseert dat alles wat een ander zegt of doet altijd een interessant gezichtspunt is dan heb je dus geen reactie of weerstand. Jij bent dan de spreekwoordelijke steen in de rivier. Als je geen reactie of weerstand hebt dan levert je dat dus "rust' op. Er kan dan geen strijd of ruzie of zelfs een woordenwisseling ontstaan. Je bent dan waarnemer. Hier volgt een leuk voorbeeld: Als iemand je uitscheldt met de woorden: "wat zie jij er paars uit zeg" dan zal jij altijd weten dat het maar een gezichtspunt is. Je hebt dan geen weerstand of reactie. Dus het is geen woordenwisseling waard omdat het iemands gezichtspunt betreft.

4: Weet dat 98% van de gedachten, gevoelens en emoties in jouw hoofd en lichaam niet van jou zijn.

Jij fungeert als een enorme satelietschotel en je vangt dit alles dus op. Vraag jezelf dus altijd af of dit (fysieke) gevoel, deze gedachte of emotie wel van jou is.  Van WIE of van WAT.. is dit? Is dit wel van mij? Is het van iemand of iets anders?  Voelt het licht dan is het niet van jou en kan je het terugsturen.